Impressum > Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności i cookies

Wskazówki prawne

Strona internetowa została zaprojektowana z pomocą ANDREAS STIHL Sp. z o.o. Właścicielem tej strony jest Dealer, który ponosi wyłączną  odpowiedzialność na jej treść. Dealer nie ponosi odpowiedzialności za treść stron internetowych, na które nasza strona odsyła bezpośrednio lub pośrednio. Goście odwiedzający naszą stronę na własne ryzyko odwiedzają inne strony internetowe i korzystają z nich zgodnie z obowiązującymi indywidualnymi warunkami dla każdej strony.


Polityka prywatności
1. Wykorzystywanie danych osobowych

Dane osobowe przekazywane przez użytkowników za pomocą formularzy elektronicznych przetwarzane są w sposób zgodny z przepisami regulującymi przetwarzanie danych osobowych (przede wszystkim w celu realizacji usług wynikających z zadań nałożonych na Dealera przez przepisy), zgodnie z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych. Zbiory zgromadzonych danych osobowych użytkowników podlegają właściwej ochronie, zgodnie z ww. przepisami. Pełen dostęp do baz danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Dealera.

2. Mechanizmy cookies na stronach internetowych Dealera

W związku z udostępnianiem usług internetowych, Dealer stosuje tzw. cookies, tj. dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego.

Oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej, bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego.

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.
Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych.

Pliki cookies wykorzystywane są w szczególności w celu:

a)      zmiany wyglądu lub wersji strony (np. wersja dla niedowidzących);

b)      przechowywania danych sesyjnych (wygasa po zakończeniu sesji).

3. Kontakt

W przypadku Państwa pytań dotyczących stosowanej przez Dealera polityki prywatności, prosimy o kontakt na adres Dealera.

Zmienić warunki przechowywania lub otrzymywania plików Cookie można poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

REGON Sąd Rejonowy Adres siedziby firmy

NIP

Prezes firmy